Analyse van ambulanceritprestaties in Sliedrecht: Spoedverzoeken en wachttijden in detail

14 mrt , 4:31 Nieuws
image 1 66c472de9d9c0

Analyse van ambulanceritprestaties in Sliedrecht

De prestaties van ambulances in Sliedrecht komen onder de loep met onthullende bevindingen over spoedverzoeken en wachttijden, blijkt uit recente analysegegevens. In het jaar 2023 moesten er maar liefst 731 spoedritten naar Sliedrecht plaatsvinden, met slechts één op de 22 ambulances die langer dan een kwartier onderweg was. De gemiddelde wachttijd voor een spoedgeval bedraagt 9 minuten en 45 seconden, een toename sinds 2019.

Normen en uitdagingen

In het licht van de landelijke norm dat 95 procent van de ambulances binnen vijftien minuten moet arriveren bij A1-ritten waarbij levens op het spel staan, is er ruimte voor verbetering. De vergelijking met andere gemeenten toont aan dat Sliedrecht relatief goede prestaties levert, ondanks de algemene afname in punctualiteit.

Regionale verschillen en reacties

Opvallende regionale discrepanties komen naar voren in gemiddelde wachttijden, zoals de significant lagere wachttijd van 8 minuten en 27 seconden in postcodegebied 3364 in vergelijking met 10 minuten en 36 seconden in postcodegebied 3362. Zorgminister Agema en politici dringen aan op structurele oplossingen zoals extra ambulanceposten. De branchevereniging AZN benadrukt echter dat de tijdigheid van de ambulance niet de enige indicator is voor effectieve spoedzorg.

Politieprestaties en uitdagingen

Terwijl de politie in Sliedrecht een verbetering laat zien in het percentage spoedgevallen dat binnen een kwartier aankomt, wijst een politiewoordvoerder op personeelstekorten en een stijging in het aantal meldingen als redenen voor niet-nageleefde normen in meer dan 300 gemeenten. Het belang van directe hulpverlening in noodsituaties wordt benadrukt als factor die de reactietijd beïnvloedt.

Conclusie

De analyse van ambulanceritprestaties in Sliedrecht benadrukt de complexiteit van spoedzorg en de te overwinnen uitdagingen om de normen voor snelle en effectieve interventies te handhaven. Een nauwkeurige monitoring en eventuele structurele veranderingen kunnen bijdragen aan een tijdige en adequate hulpverlening in noodsituaties.